
کیهان لندن : استخدام ۳۵ هزار نفر و طرح ویژه دولت برای ارائه خدمات وام مسکن به کارمندان دولت، در روزهای گذشته اگرچه از یکسو برای جویندگان کار و کارمندانِ مستأجر خبری خوش به شمار میرفت اما مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان نیز قرار گرفت.
جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان امور استخدامی و اداری ایران هفته گذشته از استخدام حدود ۳۵ هزار نفر در دستگاههای اجرایی کشور از طریق آزمون استخدامی خبر داد.
انصاری گفته بود که بخش قابل توجهی از نیروها با توجه به نوع فعالیت ۲ دستگاه اجرایی مهم «آموزش و پرورش و بهداشت و درمان» در تابستان جذب دستگاهها میشوند.
وی افزوده بود که «نیروی انسانی مورد نیاز رشتههای مختلف شغلی که از سوی دولت تعریف شده است از میان دانش آموختگان دانشگاهی و از طریق آزمونهای استخدامی متناسب با نیاز کشور، تأمین میشود.»
از سوی دیگر در روزهای گذشته بحث ارائه تسهیلات خرید قسطی خانه برای کارمندان دولت مطرح شده است. حسن روحانی اوایل هفته جاری در مراسم افتتاح ترمینال سلام فرودگاه «امام خمینی» این خبر را اعلام کرد و یک روز پس از آن محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی جزییاتی از این طرح را مطرح کرد و گفت که کارمندان دولت به محض ورود به حوزه کاری خود با افتتاح یک حساب پسانداز مسکن طبق زمانبندی مشخص صاحب ساختمان مسکونی خواهند شد.
اما این سخنان اخیر دولتمردان موجب انتقاداتی شده است. دولت روحانی بر اساس قانون باید به سمت کوچک کردن حجم خود حرکت میکرد اما استخدام نیروی تازه در وزارتخانههای مختلف به معنای اینست که دولت همچنان به فکر جذاب کردن مشاغل دولتی است و فکری برای سپردن بخشی از فعالیتها و وظایف خود به بخش خصوصی ندارد.
از سوی دیگر در قانون اساسی بر تأمین مسکن کارگران تأکید ویژهای شده است دولت بدون در نظر گرفتن منافع کارگران و برنامهریزی برای هدایت منابع به سمت تأمین مسکن اجتماعی کارگران به صورت غیرمنتظره طرح جدیدی برای تأمین مسکن کارمندان خود در نظر گرفته است.
برخی منتقدین میگویند دولتی که با نیروی کار مازاد و کسری منابع شدید منابع مالی مواجه است، بر چه اساس و مبنایی وعده مسکن قسطی به کارمندانش میدهد. این منتقدان معتقدند دولت نه تنها قادر نخواهد بود حقوق افراد بیشتری که استخدام میکند را بپردازد و به کارمندانش تسهیلات خرید قسطی مسکن پرداخت کند، بلکه تنها با این کار تلاش دارد افکار عمومی را از عمق فاجعه کمبود نقدینگی منحرف کند.
این در حالیست که به اعتقاد این عده دولت میزان اندکی را استخدام می کند که حتی یک دهم افراد جویای کار هم نیستند.
اما این همه ماجرا نیست؛ سیاستها و عملکرد دولت روحانی نشان میدهد دولتیها همچنان به فکر تسلط بر همهی فعالیتهای اقتصادی کشور هستند که این موضوع به تضعیف هر چه بیشتر بخش خصوصی منجر شده و آن را به نابودی کشانده است.