رادیو فرانسه :
در پی اعلام آمار مبتلایان و جان باختگان ناشی از سویه اُمیکرون در ایران، دبیر اپیدمیولوژی و پژوهش کمیتۀ علمی کشوری مقابله با کرونا اعلام کرد که سیگنالهایی از موج ششم در کشور به دلیل شیوع این سویه از ویروس کرونا دریافت شده است؛ به طوریکه تا هفتۀ آینده اُمیکرون به ویروس غالب در کشور بدل میشود. این در حالیست که مقامات بهداشتی برخی استان ها از جمله خوزستان، نسبت به روند صعودی ابتلا به سویه اُمیکرون هشدار داده اند.
مسعود یونسیان دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹ روز دوشنبه ۲٧ دی اعلام کرد: «در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از موارد کرونایی که در کشور در حال گردش است، از نوع سویه اُمیکرون است».
وی افزود: «درصد ابتلا به اُمیکرون و تعداد موارد بیماری در کشور در حال افزایش است و به نظر میرسد که سیگنالی برای موج ششم دریافت کردهایم که در صورت ادامه این شرایط، هفته آینده اُمیکرون به ویروس غالب در کشور بدل میشود».
او دربارۀ وضعیت بیماری کووید ۱۹ با سویه اُمیکرون در کشور، گفت: «ثبت مرگ ناشی از اُمیکرون چیز دور از انتظاری نبود. زیرا قبلا هم تمام صاحبنظران اعلام کرده بودند که هرچند شدت اُمیکرون بسیار کمتر است، اما اصلا با یک سرماخوردگی قابل مقایسه نیست؛ به طوری که هم میتواند بیماری شدید و هم مرگ به دنبال داشته باشد. زمانیکه تعداد موارد افزایش مییابد، طبیعی است که منجر به مرگومیر هم میشود».
مسعود یونسیان دربارۀ روند افزایشی سویه اُمیکرون، تصریح کرد: «همچنین تعداد موارد بیماری در هفته گذشته از روز شنبه تا روز جمعه، به شکل منظمی در حال افزایش بود. طی چهار هفته گذشته، تقریبا موارد اُمیکرون هفتهای ۱۰ درصد افزایش یافته است. به طوری که چهار هفته گذشته، هشت درصد موارد ابتلا را شامل میشد، در سه هفته گذشته ۱۸ درصد، در دو هفته گذشته ۳۳ درصد و در هفته اخیر هم ۴۳ درصد موارد ابتلا را شامل شده است».
وی ادامه داد: «در حال حاضر هم در برخی استانها طبق نمونهگیریهای انجام شده، اُمیکرون غالب بوده است. منتها از آنجایی که نمونهگیری به صورت تصادفی انجام نمیشود، خیلی نمیتوانیم روی درصدهایی که از استانها میآید، استناد کنیم. با این حال با هر روشی که نمونهگیری را انجام داده باشیم، مشخص است که طی چهار هفته اخیر به طور متوسط هر هفته ۱۰ درصد افزایش داشتیم و با هر روالی که نمونهگیری کرده باشیم، شاهدیم که سهم اُمیکرون در حال افزایش است و انتظار داریم که در هفته آینده، اُمیکرون در کشور غالب شود».
او همچنین با اشاره به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: «رعایت پروتکلهای بهداشتی هم از نظر ماسک و هم از نظر حضور در اجتماعات بسیار پایین آمده است. از طرفی نه دولت اعمال محدودیت را تشدید کرده و نه مردم همراهی کردهاند. وقتی دولت سختگیری ندارد، مردم هم همراهی نمیکنند».
وی با انتقاد از برخی گفتهها درباره سویه اومیکرون گفت: «نباید فریب ادعاهایی نظیر اینکه اومیکرون پایان کروناست را خورد. در حالی که اینطور نیست. هنوز میلیون ها نفر در دنیا واکسن تزریق نکردند و احتمال جهشهای دیگری هم وجود دارد که ممکن است شدید باشند».
بیش از ۱۰ درصد واجدین شرایط هنوز واکسینه نشده اند
مسعود یونسیان دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹، درباره وضعیت واکسننزدهها، گفت: «بالای ۱۰ درصد جمعیت واجد شرایطی که باید واکسن تزریق میکردند، این اقدام را انجام ندادهاند. همچنین از کل جمعیت کشور هم ١۶میلیون و ۵٠٠ هزار نفر کودک زیر ۱۲ سال واکسن تزریق نکردهاند. این تعداد میتوانند آلوده شوند و درصد عمدهای از آنها میتوانند دیگران را آلوده کنند و از این نظر نگرانی وجود دارد».
یونسیان در پایان صحبت هایش درباره ویژگیهای پیک ششم کرونا گفت: «در پیک ششم کرونا افرادی که واکسن تزریق نکرده باشند، ممکن است که درصد موارد شدید بیماری در آنها بیشتر باشد. بنابراین افراد واکسن نزده یا افرادی که واکسیناسیونشان کامل نشده است، در خطر بیشتری هستند».
وی افزود: «درصد تزریق دوز اول از کل جمعیت کشور ۷۲ درصد و در جمعیت واجد شرایط بالای ۱۲ سال، ۹۰ درصد بوده است. همچنین تزریق دوز دوم در کل جمعیت کشور ۶۳ درصد و در جمعیت واجد شرایط بالای ۱۲ سال ۸۰ درصد بوده است. در عین حال تزریق دز سوم واکسن در کل جمعیت کشور ۱۵ درصد و در جمعیت واجدین شرایط بالای ۱۲ سال ۱۸ درصد بوده است».
ابتلای فزاینده به سویه اُمیکرون در خوزستان
محمدحسین سرمست سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، روز دوشنبه با هشدار نسبت به افزایش آمار ابتلا به اُمیکرون در استان خوزستان، از مردم خواست برای تزریق دوزهای تکمیلی دوم و سوم اقدام کنند.
وی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «آمار ابتلا به سوش جهش یافته اومیکرون به طور فزایندهای در استان خوزستان در حال افزایش است، موضوعی مهم و نگرانکننده که مقابله با آن نیازمند بالاترین سطح توجه و هشدار است».
بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت گذشته ۳هزار و ۱۶۳ بیمار کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و دست کم ۲۰ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.
بنا بر آمار های رسمی، در حال حاضر، ١۳۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.