العربیه :
به گفته کارشناسان مسائل نظامی به «العربیه» مسافت پیموده شده از سوی پهپادهای ساخت ایران تا ابوظبی بیانگر خطر شدیدی است که شبهنظامیان نیابتی ایران در عراق، سوریه و لبنان میتوانند ایجاد کنند
حمله اخیر شبهنظامیان حوثی به فرودگاه ابوظبی، پرسشهای زیادی را در خصوص تهدیدآفرینیهای ایران علیه امنیت منطقه با استفاده از شبهنظامیان نیابتی خود در قالب حمله به کشورهای عربی ایجاد کرده است.
به گزارش «العربیه»، در این راستا اطلاعات موجود، بیانگر بهبود دقت موشکها و پهپادهای ساخت ایران ظرف دو سال گذشته و کاربرد آنها در مسافتهای بیش از ۱۷۰۰ کیلومتر (فاصله میان منطقه تحت کنترل حوثیها و ابوظبی) است که نشان از ارسال این موشکهای پیشرفته توسط ایران به حوثیها در ماههای گذشته است.
ناکامی آمریکا در جلوگیری از قاچاق تسلیحات ایرانی به حوثیها
شبکه خبری «العربیه» به نقل از منابع نظامی آمریکا آورده است که نیروهای آمریکایی و بینالمللی در حال گشتزنی در آبهای منطقه در چند ماه گذشته موفق به رهگیری بسیاری از محمولههای تسلیحاتی ارسالی از سوی ایران برای حوثیها شدهاند اما نمیتوان موفقیت صد درصد در مقابله با این دست عملیات قاچاق را تضمین کرد.
به گفته این منابع، اصلیترین علت ناکامی آمریکا و نیروهای بینالمللی در منع انتقال تسلیحات ایرانی برای حوثیها، ضرورت اخیر انتقال ناوهای جنگی آمریکا از منطقه عملیات فرماندهی مرکزی به دیگر مناطق نظیر اقیانوس هند و اروپا است. در این رابطه، ناوهای هواپیمابر آمریکا به جای حضور درآبهای خلیج، دریای عرب و دریای سرخ، راهی سواحل نزدیک به چین و روسیه میشوند که این امر به ایران فرصت میدهد، روند قاچاق تسلیحات برای حوثیها از سر بگیرد.
منابع نظامی آمریکا در ارتباط با حمله دوشنبه گذشته به فرودگاه ابوظبی اعلام کردند که سامانهها راداری آمریکا، پهپادهای حوثی بر فراز ابوظبی را شناسایی کردند ولی پنتاگون روشن نساخت که چرا نیروهای آمریکا اقدام به رهگیری آنها نکرده است.
به گفته کارشناسان مسائل نظامی به «العربیه»، مسافت پیموده شده از سوی پهپادهای ساخت ایران تا ابوظبی، بیانگر خطر شدیدی است که شبهنظامیان نیابتی ایران در عراق، سوریه و لبنان میتوانند ایجاد کنند زیرا نشر این پهپادهای پیشرفته از بغداد گرفته تا دمشق و بیروت، بدین معناست که کویت، سعودی و همچنین اردن و اسرائیل در تیررس این سلاح «خطرناک» قرار داشته و شهروندان کشورهای عربی، اسرائیل و نیروهای آمریکایی حاضر در این منطقه، با این تهدید جدی مواجهاند.
بهرغم این اما بر اساس آخرین ارزیابیهای نظامی، کشورهای منطقه، ظرف سالهای گذشته، توانمندیهای پدافندی خود علیه این پهپادها را ارتقاء داده و نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه نیز از توانمندیهای گوناگونی در این رابطه برخوردارند.